sunnuntai 27. elokuuta 2017

Blackness Castle + Midhope Castle

Lauantaiaamun valjetessa alkoi meidän seitsemäs matkapäivä. Se oli myös samalla viimeinen päivä, kun liikuttiin autolla. Tarkoitus oli ajaa Arrocharista Stirlingin kautta Edinburghiin ja palauttaa auto lentoasemalle, josta oltiin se vuokrattukin. Meillä oli kuitenkin jälleen kerran reilusti aikaa käytettävissämme, koska auton palautus oli sovittu viimeistään klo 17. Oli jo jonain aiempana päivänä tullut Juhan kanssa jotain puhetta siitä, miten osa kovimmista Outlander-faneista (jonkalaiseksi itsenikin ehkä luen :-D) käy Edinburghista käsin järjestetyillä Outlander Toureilla. Tourilla kierretään lähellä sijaitsevia sarjan kuvauksissa käytettyjä paikkoja. No, pikkuisen asiaa selviteltyäni ja karttaa tutkittuani huomasin, että läheltä Edinburghia ja meidän matkan varrelta löytyisi kaksi sarjan kuvauksissa käytettyä kohdetta, Blackness Castle ja Midhope Castle.
Ja vaikka ei virallisesti oltu sovittu, että kyseisissä kohteissa käytäisiin, niin kuitenkin niihin vaan päädyttiin. :-D En mie nyt oikeesti ihan niin kova fani ole, että saisin jotain sen kummosempia kiksejä tuollasista paikoista, mutta varsinkin Blackness Castle oli hiljaisuudessaan ja hyväkuntoisuudessaan hieno ja vaikuttava paikka! 
Blackness Castle nähtiin sekä sarjan ekalla ja tokalla tuotantokaudella, se oli sarjassa vankila nimeltään Fort William. Paikka, jossa Jamie ruoskittiin ekalla kaudella ja jossa Roger ja Bree kävivät vierailemassa kakkoskauden lopussa. :-D Blackness Castlessä oli meidän käynnin aikaan todella vähän ihmisiä ja sen takia tykkäsin siitä erityisesti. 
Midhope Castle ei oikeastaan ole mitään muuta, kun autio kartano jonka sisälle ei edes pääse, mutta sarjassa se ja etenkin sen piha-alue tunnetaan paremmin Fraserien kotikartanona, nimellä Lallybroch. Midhope Castlen parkkipaikalla oli viiden punnan parkkimaksu. Parkkeerauksen rahastuksesta oli vastuussa vanhahko mies, jonka kanssa oli mukava jutustella. Paikalla oli muutamia muita pariskuntia meidän lisäksi. Nauratti, kun kaikissa tapauksissa naiset näyttivät hihkuvan innosta paikalle päästyään ja miehet taas näyttivät vähän alistuneilta ja tilanteesta huvittuneilta. :-D Ehkä näin oli myös meidän tapauksessa, vaikka yritin vähän piilotella innostustani.
Midhopen ulkopiha nähdään sekä sarjan ekalla, tokalla että tulevalla kolmannella kaudella. Ehkä sydäntäsärkevin kohtaus on kuitenkin sarjan tokan kauden vikassa jaksossa, kun Claire tulee autioituneen Lallybrochin portaille muistelemaan siellä viettämiään hetkiä ja kuvittelee Jamien kävelevän muurin oviaukkoon. Juu ja nyt kaikki jotka ei oo kattonu sarjaa tajua tästä löpinästä yhtään mitään, mutta suosittelen kattomaan. :-D 
Midhope Castle oli nopeasti nähty ja sen jälkeen ajettiin Mäkkärin kautta lentokentälle palauttamaan auto (kaikki oli kunnossa!) ja mentiin lentokenttäbussilla keskustaan, jossa meidän kahden vikan yön hotelli oli.
-K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti