lauantai 12. elokuuta 2017

Eilean Donan Castle + shoppailua Fort Williamissa

Viidennen matkapäivän aamuna meidän reissu oli puolivälissä ja alettiinkin ajella pikkuhiljaa takaisin Edinburghia kohti. Ajettiin viidennen päivän aikana Lochalsista Glencoehen ja pysähdyttiin matkalla kahdesti, ensin vain noin vartin ajon jälkeen Eilean Donanin linnassa ja sen jälkeen pari tuntia ajeltuamme Fort Williamissa.
Eilean Donan Castle sijaitsee upealla paikalla kolmen eri (merivesi)lochin ympäröimänä. Linna on tuttu monista leffoista ja telkkarista ja se on kunnostettu tosi hienoksi. Sen sisällä on siis huonekaluja ja ikään kuin pieni museo, mutta valitettavasti siellä ei saanut kuvata, joten siks kaikki kuvat on ulkoapäin. Erityisen vaikutuksen meihin teki upeesti sisustettu ruokailusali, mutta oli linnan historia muutenkin varsin värikäs ja mielenkiintoinen.
Pysähdyttiin ylämaiden toisiks isoimmassa kaupungissa Fort Williamissa syömään ja tekemään vähän ostoksia. Käytiin myös kattelemassa Britannian korkeimmalle vuorelle (Ben Nevis) vievän polun alkupäätä ja lähtöpaikkaa (oikeesti yritettiin löytää jotain näköalakahvilaa jota edellisen majapaikan omistaja suositteli, ei löytyny XD), mutta todettiin että koska sen päälle kipuamiseen pitäis varata kokonainen päivä, jätettiin se(kin) nyt toiseen kertaan. Toisekseen, ehkä meidän pitää vielä kartuttaa hieman kokemusta tuolla vaelluspuolella ennen kun noin korkeaa huippua lähdetään valloittamaan. :-D Ja kolmanneks joku muunlainen varustus olis ehkä kyseiseen aktiviteettiin vähän parempi...
Fort William on kiva pieni (noin Kitteen kokonen) kylä, josta saatiin ostettua osa tulijaisista ja lisäks vähän matkaevästä. Lisäks käytiin syömässä pubissa (joka oli näköjään myös Ben Nevis nimeltään), jonka tarjoilijan kanssa en meinannut päästä millään yhteisymmärrykseen siitä että mitä haluun syödä. :-D No oikee ruoka tuli kuitenkin lopulta pöytään.
Kun jatkettiin matkaa Fort Williamista kello oli jo reilusti alkuillan puolella, joten ajeltiin suorilla meidän seuraavaan majoituspaikkaan Glencoen kylässä.
-K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti