torstai 19. maaliskuuta 2015

22

Tänään on miun synttäripäivä! Taas. Täytän tällä kertaa 22.
 Päätin kokeilla raakakakun tekoa. Ohjeen tsekkasin jostain Pirkka Ruoka-lehestä vai mikä se nyt onkaan mitä myö tuolla duunipaikalla jaetaan. :-D Siinä tosin oli ohje mustaherukkaraakakakulle, ja koska mustaherukka ei lukeudu sellasiin marjoihin, joita tykkäisin syödä, päätin tehä sen eka mustikoista ja loppujen lopuks laitoin sekaan myös vähän vadelmia.
 Lopputulema? Pohja ois saanu olla hitusen paksumpi, päällyskerros tasasempi (koska tuo ulkonäkö nyt ei välttämättä oo mikään kaikkein houkuttelevin tuollasena röpelöisenä :-D) ja kookosöljyä pikkusen vähemmän et marjat ois päässy oikeuksiinsa. Tykkäsin kyllä erityisesti tuon pohjan mausta (pekaanipähkinöitä, taateleita, kardemummaa ja suolaa), oisin voinu syödä pelkästään sitä. :-D Pitää koklata kyllä uudelleenkin jollain eri reseptillä.

Raakakakun lisäks tein kaiken varalta kirpsakan sitruunajuustokakun ja suolasena lohi-parsakaalipiirakan, joka oli kyllä tosi hyvää.
 Tää synttäripäivä menikin aamulla leipoessa ja kokkaillessa, iltapäivällä siivotessa ja illalla sit muutamia vieraita viihdyttäessä. Sain lahjaks mm. tuon kirjan, jossa oli paljon uusia ideoita smoothieiden ja mehujen tekoon, hierontalahjakortin (jes!), ennakkoon iskältä toivotun kiharruspuikon ja tuollasen sitruspuun (kyllä).
  Pääsenki nyt harjottamaan miun viherpeukalo-taitoja ihan urakalla, kun Juha kiikutti miulle ruokatunnillaan orkidean ja äitikin toi kukkia. Lisäks ostin maanantaina meille Myrtin. Tavoitteena ois nyt sit pitää se ilosena ettei se vaan rupee murjottamaan. Ahahaha oon niin hauska.
Viikonloppuna ois vielä muutamia vieraita tulossa. Onks synttärikahvittelujen järjestämisessä joku ikäraja? 25?
 -K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti