perjantai 7. heinäkuuta 2017

Fort Augustus

Vietettiin kolmas yö Fort Augustuksessa. Siellä majoituttiin Loch Ness Guest House-nimisessä hotellissa, josta tykättiin kovasti. Meidän huone oli viihtyisä, mutta ehkä hivenen liian ahdas, siinä oli melko vähän tilaa matkalaukuille. Lisäks yks Ylämaiden "suurimmista" "valtateistä" A82 kulki meidän ikkunan alla ja yölläkin siitä muutama kovaääninen rekka ajoi ohi niin että havahduin hereille. Mutta eipä tuosta niin suurta harmia ollut kuitenkaan. Hotellin tilat oli siistit ja jollain tapaa tosi kotoisat ja lämpimät. Ehkä suurimpana plussana koettiin koko päivän kestäneen sateen jälkeen kylpyhuoneesta löytynyt lämmitetty kuivatusputki, jonka päälle saatiin levitellä kaikki märät vaatteet ja kengät ja saatiin ne hyvin yhdessä yössä kuivaks. :-D 
Saavuttiin hotelliin alkuillasta ja oltiin tosiaan käyty edellisen postauksen kohteissa päivän aikana, joten väsytti aika paljon. Syötiin vähän välipalaa ja taidettiin ottaa pienet päikkärit ennen ku lähettiin ettimään ravintolaa. Hotellin työntekijän suosituksesta käveltiin järven (edelleen siis Loch Nessin) rantaan The Boathouse-nimiseen ravintolaan, joka oli ihan ok. Ei mikään superhieno, mutta ruoka oli hyvää ja näkymät järvelle plussaa. Syötiin ihan jotain perussettiä, mie otin Fish&Chipsin ja Juha jonkun pihvin. Siellä saatiin muuten palvelua osittain suomeks, kun meille tarjoillut turkkilaislähtöinen mies kertoi asuneensa aiemmin Tampereella. :-D
Käveltiin ruokailun jälkeen vähän ympäri kylää. Fort Augustus oli kyllä tosissaan pienen pieni ja hiljainen kylä, nähtiin siellä vaan muutamia ihmisiä meidän lisäksi (kaikki oli piilossa parissa pubissa mitä siellä oli :-D). Pikkiriikkisiä ja söpöjä pupuja nähtiin sitten senkin edestä, paikka oli niitä täynnä ja ihmettelen vaan miten miulla ei ole niistä yhtään kuvaa! :'( Keskellä kylää oli kanava, jonka läpi laivat pääs siirtymään vesistöltä toiselle ja ne pystyi jatkamaan matkaansa ilmeisesti koko Skotlannin halki niin halutessaan Great Gleniä pitkin kulkevien lochien ja jokien läpi. 
Käppäilyn jälkeen palattiin hotellille ja mie otin kylvyn. Tais Juhakin ottaa sitten miun jälkeen. Lilluttelin lämpimässä vedessä varmaan 45 minuuttia, jotta päivän jäljiltä jäänyt lievä hytinä katosi. Ennen nukkumaan käyntiä maisteltiin vielä "kylpyjuomana" hotellihuoneeseen salakuljetettua paikallista siideriä. Oli hyvää!
-K

1 kommentti:

  1. On siinä varmaan jokin ajatus, että skotit/britit tykkää kylpyammeista. Perheen kanssa olemme suunnitelleet Skotlannin matkaa jo pidemmän aikaa, veren puolestakin sinne pitäisi päästä. Kiitos upeisa kuvista!

    VastaaPoista