maanantai 26. kesäkuuta 2017

Iltakävely Ness-joen rannalla

Kun saavuttiin Invernessiin, käytiin viemässä meidän tavarat edellisessä postauksessa esiteltyyn majapaikkaan ja lähdettiin aika heti kävellen kohti keskustaa. Advie Lodge oli sijainniltaan oikein mainiolla paikalla, sillä kävelykadulle ja kaupungin halkaisevan Ness-joen rantaan oli vain noin kymmenen minuutin kävelymatka. 
Vaikka keli vaikutti hotellilta lähtiessä vähän epävakaiselta, ei kuitenkaan jouduttu käyttämään mukaan varalta otettua sateenvarjoa ja itseasiassa aurinkokin näyttäytyi ajoittain. Kävelykadun tuntumassa oli iso ostoskeskus ja siellä olisi ollut vaikka mitä Primarkia sun muuta, mutta jostain syystä tässä vaiheessa reissua shoppailu ei kiinnostanut pätkän vertaa (ei se kyllä kiinnostanut hirveästi missään vaiheessa :-D). Shoppailun sijaan tyydyttiin vaan kävelemään ympäriinsä, kattelemaan ja ihmettelemään. 
 Ness-joen yli meni poikittain kaksi kävelysiltaa ja yksi silta, jolla pystyi sekä ajamaan autolla että kävelemään. Käveltiin pieni rengaslenkki kauimmaiselta sillalta toiselle joen rannan molemmin puolin. Oli nättiä! Invernesshän on ikivanha kaupunki ja se näkyi paikoittain rakennusten arkkitehtuurissa. Se on Ylämaiden suurin kaupunki ja samalla myös pääkaupunki. Nohevimmat voi "Ness-joesta" päätelläkin että minkäpäs muunkaan laskujoki se on kuin itse legendaarisen Loch Nessin.
Ennen hotelliin menoa poikettiin vielä kaupungin vanhimmassa pubissa Gellionsissa syömässä (ja yrittämässä juoda pintit olutta, mutta eihän miusta ollut siihen :-D). Inverness oli miusta tosi kiva ja sopivan kokoinen kaupunki ja nyt kun oon tehnyt vähän tutkimusta niin siellä olis Inverness college, joka on osa University of the Highlands and Islandsia JA siellä olis suuhygienistin opintoja tarjolla niin vähän kyllä alkoi kaduttaa, kun en ole hakeutunut vaihtoon. Tietäisin kyllä, minne lähtisin. :-D
 -K

ps. Tuossa joen rannalla olis muuten ollut Inverness Castle, mutta oltiin vähän liian myöhään liikenteessä eikä ehditty käydä siellä. Suunniteltiin, että olis piipahdettu siellä vielä ennen lähtöä seuraavana aamuna, mutta sade esti meidän suunnitelmat pahemman kerran. Linnan näköalapaikalta olis ollut hienot näköalat kaupunkiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti