tiistai 25. syyskuuta 2018

Muutamia viimeaikaisia käsitöitä

Oon ottanut nyt käsitöiden tekoon sellasen tavoitteen, että vanha työ pitää saada aina valmiiksi, ennen kuin saan aloittaa uutta. Tällä tavalla pyrin välttämään sitä tilannetta, että pitkin kämppää lojuu keskeneräisiä töitä, jotka ei valmistu koskaan. :-D Viime keväänä äitiysloman aikana sain tosi monta sellasta työtä valmiiks, mitkä oli olleet työn alla jo pitkään, mutta vielä tuolla vaatekaapissa jokunen vanha keskeneräinen juttu lojuu.
Tähän lähipiiriin ja tutuille on syntynyt (ja syntymässä) tän vuoden aikana tosi paljon vauvoja ja miusta on ihana muistaa vastasyntynyttä ite tehdyillä lahjoilla. Niimpä tein ystäväpariskunnan poikavauvalle Elvelyckan designin tikru-kankaasta pöksyt ja pipon ja neuloin Novitan Nallesta villasukat. Tää setti on itseasiassa valmistunut jo aikoja sitten kesällä ja vedätin tän antamista niin pitkään, että liekö housut edes ehtivät käyttöön... Nää vauvelit kun kasvaa niin nopeasti!
Nuo baggyhousut tein Noshin ilmaiskaavalla ja oon nyt kovasti miettinyt, että käyttäisinkö tuota kaavaa myös Samuelin housuihin vai kokeilisinko jotain toista housukaavaa. Ilmeisesti aika suosittu ja käytetty kaava on myös Jujunan Niklas ja myös Ottobren kaavoilla ommeltuja housuja tulee jonkun verran vastaan instagrammissa ja blogeissa. Jos joku kellä asiasta kokemusta on tätä lukee niin saa vinkata mikä ois paras! Tarkoitus ois siis ommella tuolle jo aika vauhdikkaalle Sampalle muutamia housuja koossa 74-80. On saatu tosi paljon vaatteita Juhan siskolta jolla on reilun vuoden ikäinen poika, mutta housuista alkaa noissa kokoluokissa olla pulaa, kun ilmeisesti niillä on ryöhnätty niin paljon että polvet on kuluneet melkeinpä puhki asti.
Omalle pienelle tuli tarve saada syksylle uus vähän lämpimämpi pipo, ja tekaisin samaan sarjaan myös tuubihuivin ja pienet lapaset. Tosin nyt on todettu, että ehkä vähän turhaan tein nuo peukalot ja tumputkin olis vielä välttäneet, mutta ehkäpä nuo menis vielä ensi keväänä ja sitten peukalon koloillekin olis jo tarvetta. Ei myö mitään Gugguuta tai Metsoloita tarvita, kun itekin voi neuloa. ;-D Lankana näissä Novitan Baby Wool (merinovillaa). Pipolle ja huiville alkaa oikeestaan nyt vasta tulla käyttöä kun kelit on viilentyneet tarpeeksi.
Nää kuvat olikin varmaan jo tuttuja niille, jotka seuraa miun käsityötiliä instassa. → @miun_tekemia :-)

-K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti