maanantai 22. syyskuuta 2014

Croatia, day 4

Tiistaiks oli luvattu Splitiin niin aurinkoista keliä ja loppuviikon ennusteet näytti sen verran huonoilta, et päätettiin pitää ihan vaan rantapäivä. Jälkeenpäin ajateltuna tuo päivä ois kannattanu käyttää Plitvicen kansallispuisto -reissuun, mutta eipä sillon edellisenä iltana tajuttu/ehditty käydä sitä varaamassa, joten se jäi sitten keskiviikolle.

Aamu meni taas hitaasti ensin pitkään nukkuessa ja sen jälkeen aamupalaa ihan rauhassa syödessä. Aamupalan jälkeen käytiin ettii miulle seuraavalle päivälle vähän pidempää vaatetta, koska sinne kansallispuistoon oli luvattu sadetta niin aattelin et shortseissa saattais tulla vähän kylmä. Oli ihan hyvä päätös. :-D Käytiin viemässä ostokset hotellille ja lähdettiin sitten joskus puolen päivän jälkeen kävelemään kohti Kasjunia, samaa rantaa jolla oltiin oltu sunnuntainakin. Käytiin nimittäin kurkkaamassa yhtenä päivänä (en nyt muista tarkkaan minä) se Splitin "pääranta" Bacvice, eikä se näyttänyt yhtään niin kivalta. :) Siispä tehtiin taas pieni kävelyretki, varmaan matkaa oli nelisen kilsaa suuntaansa. Eka kyllä käytiin ostamassa yhestä pikkukiskasta vähän ruokaa ettei siellä rannalla tarviis sit nälkää nähä. Ostettiin hampurilaiset, jotka makso 20 kunaa eli vähän reilu kaks euroo. Ja oli muuten hyvät (ja isot)! :)
Rannalla oltiin varmaan neljä tuntia. Uitiin paljon ja käytiin välillä drinksuilla. Takaspäin tullessa napsin sit taas vähän enemmän kuvia.
 Vihreet ikkunaluukut ja kasveilla vuoratut talot oli yleinen näky Splitissä.

Mentiin sit hotellille ja illalla lähettiin vielä syömään. Tähänastisista ruokapaikoista tämä paikka oli paras! En kyllä muista ees kyseisen raflan nimeä, mut käytiin siellä vielä torstaina uudestaan, eikä sillonkaan jouduttu pettymään! :) Syömisen jälkeen jäätiin pyörimään kaupungille ja illan pimetessä käveleksittiin pitkin Diocletianuksen palatsin pikkukujia.
Myöhäisjälkkäriks munkkitaikinapalleroita + Nutellaa + karamellikastiketta. Aikamoista herkkuu! :-D Onneks otettiin vaan yks...
 Kun mentiin takas hotellille pakkailtiin jo seuraavan päivän retkikamat valmiiksi ja painuttiin nukkumaan. Aikainen herätys oli taas tiedossa. :)
-K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti