maanantai 29. heinäkuuta 2013

Lapland, day 3

Kolmas matkapäivä eli sunnuntai oli Lemmenjoki-päivä. :) Koomailtiin taas aika pitkään ja vasta iltapäivän puolella lähettiin ajelemaan Lemmenjoelle. Pysähdyttiin matkalla Ivalon S-marketissa ostamassa vähän eväitä, sillä kolmen vuoden takainen Pieni Karhunkierros oli muistissa, sillon meillä ei ollut eväitä ollenkaan mukana ja nälkähän siellä tuli... Ostettiin muun muassa pähkinöitä, banaania ja suolakeksejä. :)
 Oltiin jo ennen lähtöö kateltu noita eri reittejä vähän. Valittiin sit tuo Joenkielisen reitti, koska se oli vaan noin 17 kilometriä pitkä, ajatuksena kun oli selviytyä sieltä päivässä pois... :P Tuo Joenkielinen on siis tunturi (534 m), jolta näkee hyvin itse Lemmenjoen ja kansallispuiston sen ympärillä. :)
 Tuolla reitillä alku- ja loppumatka oli vähän semmosta tylsempää maastoo. Tai ainakin se meille sattunut loppupää, joka oli pelkkää yhtä ja samaa harjumaisemaa viimeiset viisi kilometriä. :D Alkumatkasta oli kuitenkin kivoja pieniä puroja, pitkospuita, rämeitä ja pari levähdyspaikkaa, joissa evästeltiin. :)

Kun lähdettiin jatkamaan toiselta levähdyspaikalta alkoi maisema muuttua ja maasto rupes nousemaan pikkuhiljaa.
Ekat vilahdukset joesta! :)
 Rankan nousun jälkeen vihdoin ja viimein huipulla...
 Levähdettiin hetki tuossa huipulla ja harmiteltiin, kun luultiin että jokea ei näkynytkään tuon enempää. No eipä siinä vaiheessa vielä tiedetty, mitkä maisemat meitä odottaa kun lähetään tulemaan alaspäin. ;)
 Vau. Ei sitä vaan pysty sanoin eikä kuvinkaan kuvailemaan miten upeeta tuolla on. :) Niin hiljaista ja kaunista! Kuvista näkyykin, että keli oli melko harmaa ja vähän sateinenkin. Se ei kyllä haitannut yhtään, sillä kävellessä tuli kuuma viileästä ilmasta huolimatta. Ja kun oltiin tuolla korkealla niin kyllä se aurinkokin vähän pilkahti pilven raosta. :)
 Reitin varrella ei tullut vastaan yhtään ihmistä eikä hirveämmin eläimiäkään. Riekkoemoon ja poikasiin kyllä törmättiin... :)
 Tuolta korkealta laskeuduttiin sitten lopulta ihan tuonne joen rantaan asti.
 Siitä ei sitten pitkä matka enää ollutkaan autolle. :) Eväistä huolimatta oltiin aika nälkäsiä ja kurvattiinkin ensimmäisen huoltoaseman pihaan heti kun semmonen tuli vastaan, oli muistaakseni Inarin Neste... :D Siitä sitten syötyämme ajeltiin takasin hotellille eikä taidettu enää oikein edes lähteä mihinkään, oltiin niin poikki... :) Ihana päivä!
-K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti