tiistai 30. heinäkuuta 2013

Lapland, day 5/PART 1

Loman päätöspäivä oli miun ehdoton lemppari, nimittäin lähdettiin käymään Norjassa! Sääennustuksetkin pitivät paikkansa ja aurinko paistoi koko päivän pilvettömältä taivaalta. :) Jaan tän vikan päivän kahteen osaan, muuten tulis ihan liian pitkä postaus. :)
Lähettiin ajelemaan aamulla yhdeksän maissa aamupalan jälkeen. Pysähdyttiin ennen rajan ylitystä Sevettijärvellä kahvittelemassa. Kurvattiin "Sevetin baarin" pihaan ja molemmilla loksahti varmaan leuat rintaan, siellä oli niin ihanan näköstä!
 Paussin jälkeen jatkettiin matkaa kohti rajaa. :) Matkalla näkyi monia hienoja vesistöjä, joista otin kymmeniä kuvia, tosin kovin moni niistä ei onnistunu kun oli tuota vauhtii jonkun verran... :D
 Tässä vaiheessa meikäläinen oli tietysti vähän ulkomailla reissanneena ihan innoissaan; "Jee, ollaan Norjassa!" :) En tiiä kuvittelinko vaan, mutta miusta maisemat muuttu jonkun verran heti kun tultiin Norjan puolelle! Tästä esimerkkinä koski, jota pysähdyttiin ihastelemaan lähes heti rajan ylitettyämme. Kyseinen (Näätämö)joki tuli Suomen puolelta ja laskee ilmeisesti Jäämereen. :)
 Juha oli suunnitellut, että pysähdyttäisiin katsomaan poistulomatkalla Kuusamon Kiutaköngästä, mutta tän nähtyään oli silleen "Ehkä meijän ei tarviikaan pysähtyy siinä Kiutakönkäällä."... :D

No tän pienen pysähdyksen jälkeen jatkettiin taas matkaa kohti etukäteen suunniteltua kohdettamme, Pykeijan kylää! :)
 Pykeija oli just sellanen kun olin odottanutkin! Pieniä kyläteitä, söpöjä, värikkäitä taloja, ihana hiekkaranta ja meren tuoksu! Aivan ihana! :) Pykeijassa pidettiinkin reilun tunnin paussi. Kierrettiin kylä ympäri ja ihailtiin paikkoja, kerättiin simpukoita ja ostettiin kahvilasta kokikset (maksoivat yli 6 € :D).
 Sitten lähdettiinkin takasin kohti Suomea, tällä kertaa tosin toista reittiä. :) Tarkoitus oli mennä Nuorgamin kautta, mutta missattiin sitten jostain kumman syystä sinne kääntyvä risteys (mie luin karttaa... :D), joten ajettiin sitten Utsjoelle asti Tenojoen vartta pitkin ja tultiin sieltä takaisin Suomen puolelle. :)
 Ajettiin sitten pysähtymättä takaisin Saariselälle! Aikamoinen nälkähän siinä sitten oli jo. :) Mutta siitä sitten lisää seuraavassa postauksessa. :)
-K

2 kommenttia:

  1. Aivan upeet maisemat! Ihania nää kuvat kun on tosi selkeitä ja hyvänkokosia. :)

    http://essi-onceinalifetime.blogspot.fi/

    VastaaPoista