torstai 4. elokuuta 2016

Reissupäiväkirja 1 // Kalajoen hiekkasärkät ja kesän upein auringonlasku

Perjantaiaamuna piipahdin töissä ja noin klo 11 startattiin Hymeri Kiteeltä kohti Joensuuta, josta otettiin Reeta kyytiin. Meidän alkuperänen suunnitelma oli tosiaan ajaa Sodankylän kautta Pohjois-Norjaan, mutta koska säätiedotteet lupasi sinne koko viikoksi vain ja ainoastaan vesisadetta ja +10 lämpöastetta, päätettiin pistää reitti ihan uusiks. Lauantaille oli luvattu vielä lähes koko Suomen maahan suht. hyvää keliä, joten ajateltiin että miksipä ei otettaisi siitä iloa irti. Niimpä iskettiin navigaattoriin kohteeksi Kalajoen hiekkasärkät ja lähettiin ajelemaan kohti länsirannikkoa.
Vielä Joensuustakin lähtiessä keli oli viileä ja pilvinen, mutta perille päästyä saatiin todeta, että tehtiin aivan oikea valinta. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämmintäkin oli reilu kakskyt astetta! Kun oltiin saatu auto paikalleen ja jonkunlaiseen tasapainoon (mikä vei ekalla kerralla pienen hetkisen :-D), pakattiin kimpsut ja kampsut ja lähettiin rannalle kattelemaan auringonlaskua ja kilistelemään kuoharilla loman alun kunniaks.
Pari hurjapäätä pulahti myös heti uimaan. Oisin kyllä uskaltanu itekin, ei se vesi niin kylmää ollut! :P
Kun aurinko ei enää hirveesti lämmittänyt viskattiin kamat autolle ja lähettiin vähän myöhemmin kattomaan vielä auringonlaskua keskellä merta kulkevalle hiekkasärkälle. Oli kyllä ehdottomasti kaunein ja vaikuttavin auringonlasku mitä ihan hetkeen on tullut nähtyä.
Käytiin vielä vähän kattelemassa leirintäaluetta (=syömässä lähigrillillä hirveet mätöt) ja sen jälkeen hipsittiin autolle ja käytiin nukkumaan. Ihana loman aloitus!
-K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti