keskiviikko 10. elokuuta 2016

Reissupäiväkirja 4 // Sallatunturin kupeessa

Koko yön kestäneen sateen jälkeen maanantaiaamu valkeni kirkkaampana ja sadekin loppui kun istuttiin aamupalapöydässä. Aamupalan jälkeen myö sit lähettiin pienelle patikkaretkelle!
 Tuossa Sallatunturin ympärillä ois menny monta eri rengasreittii, mutta päädyttiin vaan kipuamaan Ison Pyhätunturin päälle. Siellä oli luonnollisesti upeeta ja mahtavat näköalat, vaikka tuuli olikin niin kova et ohuella paidalla rupes kylmämään. Ainiin ja tulihan tuosta meidänkin reitistä nyt sit rengasreitti (se ei oikeesti oo sellanen vaan samaa reittiä mitä mennään ylös tullaan myös alas), kun mentiin omatoimireittiä pois. :-D Laitoin jossain vaiheessa kamerankin reppuun et pystyin paremmin keskittymään tuohon kivikossa laskeutumiseen.
Käppäillessä meni useempi tunti ja kun tultiin takas joskus alkuiltapäivästä, alettiin heti grillata, mahat kurni jo siihen malliin...
Otettiin porukassa pienet ruokalevot ja sitten pojat lähti kokeilemaan saisko ne jotain kalaa tuosta viereisestä lammikosta (no okei sen nimi oli Keselmäjärvi). Myö nautiskeltiin Reetan kanssa auringonpaisteesta (ja Coca-Coliamme nautiskeltiin myös XD), kuunneltiin musiikkii (ja Kipan peliä hah hah XD) ja kateltiin vähän vaihtoehtoja et mihin voitais seuraavana päivänä siirtyä. Pojat sai kalareissultaan kaheksan pientä ahventa, jotka paistettiin vielä saunan jälkeen iltapalaks ja tehtiin pieni lettutaikina, namiii.
Mukavan päivän päätteeks oli ihana katella vielä auringonlaskua Lapin hiljaisuutta kuunnellen.
-K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti