torstai 2. helmikuuta 2017

Kamerakaluston päivitystä, osa 2: Sigma 10-20 mm F/3.5

Uuden muistikortin oston jälkeen sain kipinän, että ehkäpä tuohon kameraan vois pitkästä aikaan ostaa jotakin muutakin uutta. Edellisen kerran olin ostanu uuden objektiivin neljä vuotta sitten, joten kyllähän tuota aikaa oli päässyt vierähtämään. Nyt mielessä oli kuitenkin, että seuraava hankinta voisi olla jonkinlainen laajakulmaobjektiivi, jolla kuvata esimerkiks maisemia ja ahtaissa sisätiloissa.

No, eikun tutkimaan vaihtoehtoja. Mietin Canonin oman putken ja Tokinan välillä aika pitkään, mutta lopulta jossain keskustelussa sattui silmään tämän hetkiseen budjettiin hieman sopivampi ratkaisu: Sigman 10-20 mm, jossa on ihan suht. hyvin valovoimaakin, kun pienin mahdollinen aukon arvo on 3.5. Olihan tuota jonkun verran kritisoitukin kuvan laatunsa ja erityisesti kuvan reunoille ihan laajimmassa 10 mm polttovälissä tulevan pienen epätarkkuuden takia, mutta kovin moni oli myös kehunut tätä valoisampaa uutta versiota ainakin entistä 4.5 aukolla varustettua paremmaksi. Joten otin riskin ja tilasin TopShotin tarjouksesta tän hintaan 299,00.
Ja ihan meikäläisen tarpeisiin sopivalta tämä ainakin tän päivästen testailujen perusteella vaikuttaa! Vielä ootan pääseväni kokeilemaan tätä siinä mihin tuun varmasti eniten tätä käyttämäänkin, niissä maisemakuvissa. :) Tuossa kuitenkin selvennyksen vuoks niille, jotka miettii et miten tää nyt eroaa miun entisistä objektiiveista pari esimerkkikuvaa tästä miun kämpästä. Yläpuolella 18 mm polttovälillä otettu kuva, koska ennen en oo sitä laajempaan kulmaan päässy ja alla näkyy sitten 10 mm polttovälillä otettu kuva. Aikamoinen ero ainakin omasta mielestä!
-K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti