keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Vähemmän klooria juomavedestä

Muistan, kun muutin sillon puoltoista vuotta sitten tänne Kuopioon ja join ekan kerran hanasta vettä ja mietin, että miten tuota pystyy juomaan. :-D Tuolla Kitee/Joensuu-akselilla ei juomavesiä oo millään tapaa kloorattu (KAI) ja vaikka tiiän, että ei täällä Kuopiossakaan oo klooria niin paljon kuin paikoittain esim Etelä-Suomessa, niin kyllä sen vaan sieltä heti suu maistoi.
No, oon vaan väkipakolla pistelly menemään tähän asti, kunnes syksyllä Niina esitteli synttäreillään ostaneensa tämmösen hanaan laitettavan suodattimen, joka poistaa vedestä epäpuhtauksia, kuten esimerkiks just kloorin, mutta sen lisäks myös raskasmetalleja ja pahoja hajuja ja makuja. Tein testimaiston ja totesin, että pakkohan se on itellekin tuommonen hankkia!
Niimpä, kun nyt vihdoin sain aikaseks, tilasin tuommosen Aquaphor Topaz-suodattimen sellaselta firmalta kuin AQVA. Juha asensi tuon paikalleen viime käynnillään, joten se on nyt ollut pari viikkoa käytössä. Ja tykkään ihan sikana!! Siis juon kotona nyt paljon enemmän vettä kun aiemmin ja se on niin raikasta ja hyvää, ihan kuin kotikotonakin. Oon tosi iloinen, että tuli hankittua (eikä ollut kalliskaan, parin kympin tienoilla). Kiitos vaan kovasti Ninnille, kun tätä suosittelit! :) Ilmeisesti tuohon yläreunan kalenteriin on tarkotus laittaa se ajankohta, kun suodatin on otettu käyttöön tai siihen on vaihdettu osia, eli se pitää miun nyt kääntää kuitenkin vielä tammikuuks. :) Ja tuossa on tosiaan kaks asentoa, tuo musta vipu kun on käännettynä alaspäin niin hanasta tulee ihan normivettä, jota käytän kyllä edelleen tiskauksessa. Mutta ruuanlaitossa oon nyt käyttänyt suodatettua!
-K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti