perjantai 28. heinäkuuta 2017

THE QUIRAING

Oho, tuli pidettyä pieni kesäloma blogista. Töitä on ollut hurjan paljon ja koneella käydessä kaikki aika on mennyt koulutehtävien väkertämiseen. Nyt kuitenkin viimeinenkin tehtävä on palautettu ja kaikenlisäks vielä ajallaan! Huh. Olis miulla muitakin juttuja mitä postailla, kun näitä reissujuttuja, mutta otin itelleni tavoitteeks saada nämä elokuun loppuun mennessä julkaistua tänne eetteriin, joten jatketaan ensin näistä. :)
Skyen saarella on kaksi vuoristoa. Etelän Cuillin on vähän vaikeampipääsyinen ja vaatii jo pikkusen enemmän taitoa ja kokemusta ja siitä syystä valittiinkin tämä suht. helppokulkuinen ja suosittu reitti pohjoisen Quiraing-vuoristossa. Kierrettiin noin seittemän kilsan rengasreitti ja siinä meni kolmisen tuntia. Kyllä tuossakin oli muutama tiukka kohta, joiden ylittäminen vaati aikamoista hikoilua. :-D Etenkin loppuvaiheen nousu The Quiraing-nimisen vuorimuodostelman päälle aiheutti lievää hengenahdistusta.
Vaikka keli olikin upean aurinkoinen, oli tuuli niin kylmä että pipot ja tuulitakit oli ihan must. Heitettiin hikisimmissä kohdissa takkeja hetkeksi pois ja laitettiin ne sitten aika nopeasti takasin ettei vilustuttais. :) 
En voi oikein muuta sanoa kuin että menkää käymään Quiraingilla, jos Skyelle ikinä eksytte. Ei tän paikan upeus ja ainutlaatuisuus näistä kuvista tarpeeksi välity. Etenkin kesällä nuo vihreän sävyt on aivan uskomattomia. Vähän tulee mieleen jotkut Taru Sormusten Herrasta-maisemat ja kyllähän tuolla on useita leffakohtauksia käytykin kuvaamassa.
-K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti