keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Vuosi 2017

Tätä vuosipostausta on jotenkin aina niin ihana työstää, kun saa poimia kivoimmat kuvat ja muistot mitä kuvakansioista löytyy vielä kerran itselle ja muille nähtäville. 2017 tuntui menevän kokonaisuudessaan jotenkin ihan kamalaa vauhtia ohi, hujahti vain. Olin puolet vuodesta raskaana, opiskelin 75 opintopisteen verran, matkustin upeaan Skotlantiin, odotin kesää jotenkin ihan hirveästi ja sitten se olikin ehkä hienoinen pettymys ja jännitin syksyn ajan että mille paikkakunnalle asetutaan ennen vauvan syntymää.

Päädyin tekemään kollaasit ihan samalla kaavalla kuin aina ennenkin; kuusi kuvaa ja pikkusen läpinää alla. :-D En jaksa ideoida mitään uutta mallia, ja tää on hyväksi todettu!

Edellisiä vuosipostauksia on mahdollista lukea "vuosipostaus"-tägin alta, jonka löydät muun muassa tämän postauksen alareunasta.
 Joululoma oli edellistä vuotta huomattavasti lyhyempi ja palailinkin Kuopioon takasin jo hyvissä ajoin vuoden alussa. Juhalla loma vielä jatkui ja se lähti loppiaisviikonlopuks miun mukaan. Nautiskeltiin jouluhässäköiden jälkeen omasta rauhasta ja myöskin vähän isomman kaupungin tarjoamista mahdollisuuksista käydä muun muassa ulkona syömässä ja shoppailemassa. :-D Kun yhteinen viikonloppu päättyi, miulla oli mieli vähän maassa ja olo yksinäinen. Neulomisinnostus jatkui joulun jälkeen jonkun aikaa ja sitten loppui, noista ystävänpäiväsukistakaan sen saanut valmiita vaan purin ne pois. Tutustuttiin uuteen koirakaveriin, joka muutti Juhan porukoiden luo. Viikonloppuisin nautittiin ihanista, aurinkoisista pakkaspäivistä ulkoilun merkeissä.
 Helmikuu alkoi kivasti treffaamalla vanhojen Joensuu-kamujen kanssa puoli päivää kestäneen brunssin merkeissä. Olin myös Joensuussa Reetan luona yökylässä JA kävin luokkakamujen kanssa haalareita ulkoiluttamassa ainakin noilla etkoilla, joilta tulinkin muistaakseni sitten kotiin nukkumaan. :) Paljon tuli siis kavereiden kanssa vietettyä aikaa. Alkukuusta tuntui muutenkin olevan hirveesti aikaa kaikelle "ylimääräselle", muun muassa kirjallisuudelle ja herkullisten ruoka-annosten kuvaamiselle. Loppukuu menikin sitten hirveessä stressissä opinnäytetyön työsuunnitelman, alkavan harjottelun ja kaikkien muiden kurssien palautusten ja tenttien takia. :-D Laskiaispullia tuli vedettyä ihan luvattoman paljon, mutta onneks myös liikuntaa ja ulkoilua kirpeessä pakkassäässä tuli hyvin tasapainon säilyttämiseks.
Maaliskuussa vietettiin talvilomaa ensin Kuopiossa ja sitten kotipaikkakunnalla. Ulkoiltua tuli tosi paljon ja oon edelleen aika ylpee siitä ~14 km:n hiihtolenkistä, mikä tehtiin Neulamäen maastossa. Melkein hengästyn nytkin kun mietin sitä, huh. Olin lomalla kolme päivää kestäneessä pikaflunssassa, joka loppui just sopivasti ennen paria työpäivää. Päivää ennen miun 24 v. synttäreitä kärsin elämäni ensimmäisestä migreenistä, mutta siitäkin toivuin sopivasti, jotta pystyin lähtemään vielä elokuviin illalla. Oli muuten hyvä leffa! Sain synttärilahjaks kauniita kukkia ja muutamia ihania ylläreitä. ♥ Miulla kävi klinikassa talviloman jälkeen ihka ensimmäinen oikea potilas, mikä jännitti minnuu kovasti etukäteen, mutta ihan hyvinhän se meni.
Huhtikuussa tein yksiössäni pienimuotoista KonMari-operaatiota, eli toisin sanoen kevätinventaariota ja -siivousta ja sainkin aika hyvin turhaa tavaraa vähennettyä (tuli huomattua muuton yhteydessä, että eipä sitä roinaa ollukaan niin paljon, kiitos huhtikuisen tehokkuuden :-D). Reeta tuli vastavierailulle miun luo pariks yöksi, minkä jälkeen siirryttiin pääsiäisloman viettoon kotikonnuille. Pidettiin kiva leffailta äitin luona. Alotettiin oppariin liittyvien tutkimusten teko ja koska pyörittiin sen takia aika paljon Kuopion keskustassa, tuli käytyä myös "muutamissa" kahviloissa ja ravintoloissa virkistäytymässä tutkimusten lomassa. Kuun lopussa metsästettiin wappua ympäri kyliä, tosin ei myö sitä kyllä löydetty kun käytiin suorittamassa vaan puolet rasteista, jonka jälkeen siirryttiin syömään Heseen. :-D Koulussa ammattitaito karttui vauhdilla harkan ja harkkaan liittyvien ylimääräisten ohjausjuttujen takia.
Toukokuu oli kylmä. Luntakin taidettiin saada vielä toukokuun puolella ja meidän "retkiryhmän" toteuttama makkaranpaistoretki sisälsi notskin ääressä värjöttelyä ja osittain lumisessa Neulamäen metsässä rämpimistä. :-D Tuli kuitenkin oltua hurja ja heitettyä talviturkki toukokuun puolella viileistä säistä huolimatta. Tähän vaikutti toki se, että tehtiin juoksulenkki ennen kyseistä tapahtumaa. Ja oli loppukuusta muutama lämmin päivä, koska hengailin sekä sisällä että ulkona shortsit jalassa. Koulua oli aika vähän, joten pakkailin pikkuhiljaa Kuopion kämpillä tavaroita kesänviettoa varten. Puoli omaisuuttahan sitä piti taas roudata Kitteelle. Koulun vähyyden takia tein myös aika paljon töitä kaupalla jo toukokuussa. Valmistauduttiin porukalla Millan ylppäreihin ja mie totta kai myös Skotlannin matkaan. Olin myös taas pienessä flunssassa, jouduin jopa olemaan koulusta yhen päivän pois sen takia. :O Epänormaalia.
Ja sieltähän se kauan odotettu kesäkuukin saapui! Milla-kaunottaren yo-juhlia vietettiin heti kuun alussa. Juhlia seuraavana päivänä lähdettiin sitten kohti Helsinkiä, josta katastrofaalisesta bussimatkasta huolimatta saatiin jatkettua matkaa kohti Edinburghia ja Skotlantia alkuperäisen aikataulun mukaisesti. :-D Just luin tuota miun tarinaa siitä miten oikeesti melkein myöhästyttiin lennoilta. Huh huh. Ei ikinä enää. :-D Reissu oli aivan ihana. ♥ Nähtiin ja koettiin paljon ja molemmille jäi sellainen olo, että ehdottomasti palataan takaisin jonain päivänä. Edinburghiinhan on helppo heittää ihan vaikka pidennetty viikonloppureissu lyhyiden, suorien Finnairin lentojen ansiosta. Kun palattiin reissusta, osallistuttiin taas juhlavalmisteluihin. Tällä kertaa Juhan pikkusiskon häävalmisteluihin, juhlat kun olivat heti seuraavana viikonloppuna matkalta paluusta. Loppukuu meni lähinnä töiden ja kesäopintojen parissa.
Heinäkuussa otettiin heti kuun alussa pieni irtiotto työ- ja opiskeluarkeen, kun lähettiin käymään Itä-Länsi -tapahtumassa ja oltiin yks yö Imatralla. Toteutettiin miun toive telttaretkestä menemällä yöksi yhteen hiljaiseen lähisaareen Puhoksessa. Retken ainoana miinuksena oli, että meillä oli liian vähän evästä mukana, ja yöllä oli melko kylmä (sain tältä reissulta pissatulehduksen). :-D Käytiin veneilemässä ja kalastelemassa paljon. Vietin pari päivää tyttöporukassa Kolilla Reetan polttareiden merkeissä. Kuun lopussa Juha teki isänsä kanssa mökkikaupat ja käytiin jo siivoilemassa uutta mökkiä sekä saunomassa siellä useita kertoja. Heinäkuussa aloin odottamaan vauvaa ja sen takia olin kuun puolivälin jälkeen melko huonovointinen. :-D En oksentanut kertaakaan, mutta sanotaanko näin että ei semmonen 24/7 kuvotuskaan ole mitään kauhean mukavaa. Monena iltana jouduin menemään hirmu aikaisin nukkumaan, kun tuntui ettei paha olo mene millään ohi. Kaupalla aikaset aamuvuorot oli pahimpia. Verensokerin laskun estämiseks jouduin napostelemaan tosi paljon, minkä takia tiettyjä Fazerin piirakoita ei tee vieläkään mieli. :-D Mutta olihan se myös hirveän jännittävää ja ihanaa aikaa. ♥
 Pahoinvointi jatkui itseasiassa koko elokuun ajan ja loppui just sopivasti koulun alkaessa. :) Ihme kyllä Reetan ja Janin hääpäivänä olin ihan täydessä toimintakunnossa, liekö sitten se touhuaminen pitänyt ajatukset muualla kuin huonossa olossa. :-D Häät oli tosi ihanat ja kauniit, mutta kyllähän niiden eteen oli tehty (etenkin hääpari) ihan valtavasti töitäkin. ♥ Häiden jälkeen jatkoin vielä hetken töitä ja sain vikat kesäopinnot puristettua kasaan. Tosi monena iltana mentiin mökille saunomaan töiden jälkeen. Keräilin mustikoita ja lakkoja talteen talvea varten sekä napsin vitamiineja äitin takapihalta viinimarjapuskista ja metsämansikka-apajilta. Lakkoja käytiin itseasiassa keräämässä Minnan ja sen isukin kanssa ihan Lieksasta asti. Piipahdettiin samalla Patvinsuon alueella, mutta ei menty kansallispuistoon sen kummemmin, kun päivä alkoi olla jo niin pitkällä. Kuun lopussa palailin takasin Kuopioon agilitytalkoiden, opparijuttujen ja myös ekan neuvolakäynniin puitteissa. Ja jatkuihan se koulu virallisestikin jo elokuun puolella. :)
Syyskuu oli mukavaa aikaa, kun olo alkoi normalisoitua ja jaksoi touhuta taas lähes entiseen malliin. Vietettiin Juhan kanssa meidän virallista 10 v. vuosipäivää erillään, koska sovittiin että juhlistetaan sitä vasta seuraavalla viikolla ekan ultran jälkeen, jos kaikki näyttää olevan hyvin. Ja kaikki oli hyvin!! ♥ Pikkukaveri oli jo silloin todella vilkas ja sama meno jatkuu edelleen. :-D Käytiin ultran jälkeen syömässä juhla-ateria Ehdassa, missäs muuallakaan. Arki pyöri koulun ja koirien lenkityksen välillä aika mukavasti. :-D Kuun lopulla pidettiin luokkakaverille läksärit, se oli Kiinassa pari kuukautta vaihdossa. Sekin aika kyllä meni niin nopeesti että tuntuu melkein ettei se missään poissa olis ollutkaan. Syksyn ajan pidin blogissa oikeastaan tahatonta hiljaiseloa. Jotenkin kesän jäljiltä oli veto aika pois ja ehkä jotenkin yhdistin postaamisen siihen pahan olon tunteeseen, koska välillä kirjottelin Skotlanti-postauksia ihan tosi huonovointisena. :-D Sen takia ei huvittanut, vaikka kivoja postaus- ja kuvausaiheita oliskin ollut.
Lokakuun alussa tehtiin pidennetty viikonloppureissu Juhan sisaruksia moikkaamaan Espooseen. Sen jälkeen koulua olikin enää viikko ennen syyslomaa. Lomalla käytiin muun muassa Joensuussa Juhan lääkäriajan takia, pääsin pitkästä aikaa herkuttelemaan Hyveen wokilla. Oltiin jo aiemmin syksyllä varattu yhdeks yöks majoitus hotelli Järvisydämestä Rantasalmelta. Tästä olis ollut toisaalta ihan kiva kirjoittaa ihan oma postauksensa, kyseessä oli kyllä aivan ihana, rentouttava vuorokausi. Lilluttiin kylpylässä ja ihasteltiin todella erikoista, mutta upeaa, keskiaikaista miljöötä. Meidän hotellihuoneestakin tuli mieleen ihan Winterfell GoT:sta. Syysloman aikana saatiin aikaseks myös käydä kyläilemässä useammassakin "rästi"paikassa. Loman jälkeen kuu olikin jo melkein lopussa.
Marraskuussa miulle alkoi realisoitua se tosiasia, että muutto on kohta edessä. Silloin myös selvisi, että mille paikkakunnalle asetutaan. Irtisanoin Kuopion kämpän. Pikkuhiljaa alettiin tehdä vauvalle hankintoja, hankittiin muun muassa muutamia uusia vaatteita, pinnasänky ja vaunut valmiiksi. Suurin osa vaatteista saadaan käytettynä Juhan isosiskolta, joka sai vaavin toukokuussa, joten ite ei kyllä hirveesti tarvitse ostaa. Juha oli vielä sairauslomalla kesän käsileikkauksen jäljiltä, joten se oli jonkun verran miun luona Kuopiossa. Käytiin rakenneultrassa, jonka mukaan kaikki näyttäisi olevan babyllä kunnossa. Käytiin myös leffassa kattomassa Thor: Ragnarok, mikä oli ihan sikahyvä ja Matkuksessa rahoja tuhlailemassa. Neulomisinnostus kasvoi joulukuun lähestyessä ja parhaillaan miulla olikin varmaan neljä projektia samaan aikaan kesken. Selfie sen takia, kun Lotta meikkas miut kerrankin erityisen nätiks. :-D
Huh, viimein vuoden vika kuukausi. Aika pitkään tätä postausta on tullu taas väännettyä. :-D Joulukuussa koulukiireet helpotti taas hetkeksi. Tai jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin ei tässä enää ennen mammalomaa pitäis mitään kovin pahoja koulukiireitä ollakaan. :) Koko syksyn kestänyt klinikkaharkka päättyi, se olikin sitten vika harkka koululla. Pidettiin kuun alussa herkuttelupikkujoulut Kitteen tyttöjen kanssa Joensuussa. Parit muutkin pikkujoulut/jouluruokailut tuli käytyä. Neulottua tuli aika paljon, ehkä liikaakin. :-D Söpöt mökkisukat meni oppariparille kiitokseks syksyn uurastuksesta. Vielä hetki jatketaan opinnäytetyön parissa, mutta loppusuoralla ollaan. Joulunaika meni perinteisesti paikasta toiseen rampatessa. Sovittiin vähän, että ens vuonna vois ottaa vähän rauhallisemmin ja mennä vaikka aina yhtenä päivänä yhteen paikkaan niin sais vähän rauhoitettua tuota touhua. :-D Tai sitten olla vaan kotona.

Siinäpä se. :) Tuleva vuosi tuokin sitten kaikkea jännittävää tullessaan! Tai ainakin yhden jännittävän asian, joka muuttaakin meidän elämää varmasti aikalailla. ♥
-K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti